Návod #5 – Jak namontovat kovovou objímku

tutorial 5_1
V katalogu Creative Cables je více nčž 150 různých druhů textilních kabelů, k dispozici v různých tvarech, materiálech a především ve všech barvách! Nicméně, abychom vytvořili lampy a osvětlení designů, které jsou opravdu jedinečné a kreativní, věnujeme se i všem komponentám, které společně s kabelem tvoří vaše lampy. To je důvod, proč na našich stránkách najdete více než 120 různých druhů objímek.Najděte vaši oblíbenou nebo tu, která nejlépe odpovídá vašim kabelům!

Stejně jako naše kabely jsou naše sety objímek k dostání v široké škále barev a materiálů: od klasických keramických až po barevné silikonové modely, od skandinávského dřeva po jednoduchý termoplast. Ty jsou obzvláště významné, jelikož mnoho sestav je tvořeno vnějším objektem a odpovídá vnitřní objímce tohoto druhu. Pochopení toho, jak dát tento typ objímky dohromady, je proto důležité, protože je to proces, který můžeme použít v mnoha různých sadách!

V našem pátém návodu se podíváme jak nasadit objímku s kovovou kabelovou průchodkou. Tprvní věc, kterou musíte udělat, je demontovat zásuvku žárovky a oddělit všechny její součásti, jak je vidět na první fotografii. Jak jsme již ukázali v návodujak jednoduše zapojit objímku, po odšroubování válcové přední části objímky a oddělené kabelové průchodky a kovové zkratky bude zadní část s namontovanými kontakty vystavena.

Chcete-li oddělit kontakty od jejich přihrádky, odemkněte mechanizmus proti uvolnění, systém, který brání tomu, aby se horní kroužek odmontovat při vyjmutí žárovky. Chcete-li to provést, jednoduše zvedněte kovový jazýček uvnitř pomocí šroubováku, dokud neprojde plastovým blokem na těle objímky. Jako vždy, pro bezpečnost, dokončete všechny operaceBEZ JAKÉHOKOLIV ELEKTRICKÉHO PROUDU.

Nyní vložte dříve uvolněný kabel (vzpomínáš si, jak oloupat textilní kabel, ne?) do kabelové průchodky, do otvoru kovového krytu a do zadní části držáku žárovky v tomto pořadí. Dále jednoduše natažte měděné nekonečné vlákno do svorek a zajistěte je pomocí šroubováku.
Vložte kontakty zpět do jejich přihrádky v zadní části držáku žárovky a dbejte na to, aby nedošlo k spuštění mechanizmu proti uvolnění: stačí spouštět zámek dotykového bloku tak, že otočíte součást v opačném směru, než jej rozebíráte. Zaskrutkujte hladký plastový válec a dokončit zapojení objímky.
Zbývá pouze jeden poslední úkol: namontujte vnější kovový uzávěr! Chcete-li to provést, stačí pouze vložit otvor na krytu nad závitovou část držáku kabelu, který se nachází na zadní straně objímky, a pak zaskrutkovat vnější stranu samotné kabelové průchodky. Tímto způsobem zůstane víčko pevně a uzamčeno mezi kabelovou průchodkou a objímkou a textilní kabel se neposouvá!
Objímky s kovovým uzávěrem nejsou k dispozici pouze s plastovou válcovou kabelovou průchodkou, jak je znázorněno na výkresových fotografiích, ale také s válcovým držákem kabelu. Ale nemusíte mít strach: dokonce i pro tyto, postup pro montáž objímky bude stejný. Jediný rozdíl bude v tom, jak utáhnout kabelový držák. Ukážeme, jak to udělat v dalším návodu!

Všechno jasné? Dokončili jste svou práci nebo jste měli nějaké potíže?Dejte nám vědět v komentářích a, jako vždy, dejte nám vědět, které výukové programy byste chtěli vidět další!
Vloženo na 2018-03-23 od Montážní návody

Nabídka