# 1 Návod - Jak odizolovat textilní kabely!

spelare cavi_1
Dnes s tímto příspěvkem jsme hrdí na to, abychom ohlásili novou sekci našeho blogu věnovanou výukovým seminářům. Často nás ptáte, jestli je těžké sestavit naše výrobky, nebo je-li potřeba zavolat elektrikáře. Tato cvičení mají za cíl odpovědět na časté dotazy a pomáhat s čímkoli, co se týče práce s našimi produkty, aniž byste museli být odborným elektrikářem! Prostřednictvím našich průvodců a návodů se všichni seznámíte se základními kroky při sestavování produktů Creative-Cables, abyste mohli vytvořit lampu vašich snů, od stolní až po závěsnou lampu!
Jste připraveni začít? Dobře, začneme od zdánlivě jednoduchého úkolu, který je naprosto nezbytný: "oloupání" vašich elektrickýh kabelů pokrytých textilií, jinými slovy, jak se dostat k měděným drátům uvnitř izolace tak, aby jste je mohli spojit s lampou podle vašeho výběru. V této fázy budete potřebovat pouze roli lepící pásky a nůžky, dvě položky, které pravděpodobně leží někde u vás doma. V tomto příspěvku budeme brát v úvahu že pracujete s kulatým textilním kabelem. Nejdříve nalepte kolem kabelu lepící pásku, přibližně dva centimetry od konce, kde se chystáte kabel "oloupat". To zabraňuje tomu, aby se tkanina třepila, když do ní zastříhnete, což zaručuje čistý konečný výsledek.
Pokračujte tak, že nůžky přiložíte na kabel přímo v místě, kde máte nalepenou lepící pásku, a ujistěte se, že jste vyřízli pouze vnější vrstvu tkaniny a nikoli elektrické kabely uvnitř. Pomocí prstů rozšiřte otvor tak, abyste oddělovali dva segmenty tkaniny a vytáhněte vodiče dovnitř.
Jakmile je vnitřek odhalený, budete muset odstranit izolaci kolem elektrických vodičů. Pokud máte pár odizolovacích kleští (které lze snadno zakoupit v jakémkoli obchodě s elektroinstalačním materiálem) stačí, když je použijete na izolaci. Pokud tomu tak není, žádný problém! Nůžkama mírně zatlačte na izolaci, mírně pootočte a následně opatrně odhalte kovové vlákno uvnitř. Pak jemně odlupujte gumovou izolaci, dokud nejsou dráty volné, a připojte je! Je všechno jasné? Byl jste úspěšný nebo jste měli nějaké problémy? Dejte nám vědět v komentářích a také nám napište, jaké další výukové materiály byste chtěli v budoucnu vidět!

Vloženo na 2018-03-23 od Montážní návody

Nabídka